Теч в баня, теч от съсед - установяване на теч

теч в баня, откриване на теч от съседи

Гаматерм ООД е лицензирана фирма, сертифицирана за диагностика на теч без разрушаване и без къртене, включително откриване на теч в баня Нашите обучени термографи имат сертификати и могат да откриват скрити течове с термокамери.

При теч в баня или теч от банята на съсед обикновено водата се стича от тавана или по тръбите преминаващи през баните. Банята е място, където преминават водопровод, канализация, отдушник а за сградите с парно и тръбите за парното. В баните се намират бойлера, умивалника и много често кухнята е граничеща с банята. В някои бани са и тоалетните или също са граничещи с банята. Вероятноста за скрит теч в банята и около банята е най-голям. Има скрити течове от банята, които създават щети на същото жилище и такива, които проникват в съседите, но без да показват признаци на теч в същата баня.

В банята фаянса и теракота, както и кухините за щранговете допълнително затрудняват откриването на евентуален теч, тъй като са влагонепроницаеми. За откриване на теч в баня се използва инфрачервена камера, влагомер и ултразвуков преобразувател. Използването само на един от трита метода не гарантира откриването. Всеки метод си има предимствата и недостатъците и те се допълват. Уредите се използват като е необходима настрайка за всеки терен по отделно. Ако лицето, извършващо обследването няма познанията и опит може да се окаже, че теча не е там, където казва.

  • Гаматерм ООД - откриване на течове в бани
  • Теч в кухня, теч от сифон, теч от канал - ремонт на теч
  • Доверявайте се на доказали се професионалисти в откриването на теч.

Откриване на теч от съседи, от канал или сифон

Теча от съсед е най-често срещаният скрит теч и обикновено има проблем от избила тръба или пробит сифон на душ кабина или пък подов сифон, а понякога и тръба. Възможно е също теча да е от общи части и да е на границата на два имота, т.е. да е от вертикалните щрангове за водопровод на топла и студена вода и канал. За откриването на теча е необходимо да се осигури достъп и присъствие в двата имота или съответно в тези имоти, в които има следи от теч.

Имота на потърпевшия и евентуално имота, от които се предполага че идва проблема, а в някои случаи и околните имоти, като това зависи пряко от архитектурата и разположението на сгарадата и най-вече баните и кухните с мокрите помещения на жилището. Течовете се разпростират, както по вертикалата така и по хоризонталата в зависимост от посока на наклон или наличие на технологичен отвор в плочата на сградата, както и колко е здрава хидроизолацията на съответното помещение с теча.

Откриване на теч от канал

Когато тече канал на баня, умивалник или душ кабина то самият теч трае само, докато се използва канала и през него преминава вода. Но понякога протича при съседите няколко минути или часове по-късно. Обследването на канал за теч се извършва с камери за видеонаблюдение и влагомер.

Откриване на теч от сифон

Сифона било то подов, сифон за вана или сифон на душ кабина и кухня са част от канализационната система и течове от сифони се откриват, по същия метод както теч от канали.

Откриване на теч в баня, кухня и теч от тераса

Скритите течове в кухнята са с най-големи щети. Обикновено те се разпространяват първо в строителните материали, след това влагата се абсорбира от дървото или ПДЧ плоскостите на кухненските шкафове и води до тяхното буквално разпадане и провисване на плотовете. Поради големият обем на шкафовете и застоялият въздух зад тях трудно се открива и трудно съхне. Обследването се извършва предимно с термографски камери и през шкафовете.

Течовете от балкони, тераси или веранди са причинени от пробити сифони и тръби или открити и нарушени фуги между плочките. Когато водата проникне под плочките тя се събира и намира най-ниския пропуск на хидроизолацията, от където прониква в помещенията. Откриването на теча се извършва с термографски уреди.

Изберете професионалните услуги на Гаматерм ООД, ние ще открием теча, както и от какво е предизвикан. В заключение ще получите доклад с термографски анализ, както и протокол за дейността.