Какъв радиатор да избера за дома си?

какъв радиатор да избера

Какъв радиатор да избера? Въпрос, които вълнува всички, решили да сменят старите си радиатори. Обикновено избора се извършва спрямо първоначалната инвестиция и нуждите. Избора на радиатор е труден и сложен. Преди да предприемете закупуване и монтаж на радиатори панелни или алуминиеви се консултирайте с професионална фирма за доставка и монтаж на радиатори.

Всички радиатори имат определена мощност, височина, марка, модел, дизайн и материал от които са направени. Цената за монтаж на радиаторите е в зависимост от тяхната големина и окомплектовка. Цената на самите радиатори се определя от вида им и тяхното качество. На пазара се предлагат различни видове чугунени радиатори, панелни радиатори и стоманени панелни радиатори. Производителите на радиаторите са различни, качеството и цената са различни, а от там и гаранционният срок също.

Ако се налага да избираме радиатори, които да служат максимално дълъг период, без да се налага подмяната им, най-евтино ще се очертаят чугунените радиатори. Производителите гарантират използване над 40 годишен период. При нужда от красиви радиатори, които да се впишат с околният интериор е желателно да се спрем на алуминиевите радиатори. Те са с гаранция 10 години и обикновено издържат до около 20-22 години, а в редки случаи повече. Панелните радиатори са най-евтин вариант и живота им рядко надвишава 15-18 години.,

  • Ремонт на парна инсталация
  • Доставка и монтаж на всички видове радиоатори
  • Изграждане на отоплителни инсталации

Какъв радиатор да избера? Продажба и монтаж на радиатори.

Ако се питаме какъв радиатор да избера, то трябва да се има предвид, че избора е личен и е изцяло свързан с бюджета, предпочитанията и плановете за имота. Ние предлагаме професионална консултация за избор на радиатори, изчисляване на радиатори, доставка и монтаж на радиатори, смяна на радиатори, ремонт на радиатори и отстраняване на течове по радиатори.

Нашият професионален съвет относно избора на радиатори е следният: каквито и радиатори да изберете, задължително изчислявайте необходимата мощност и не монтирайте по-малки радиатори от необходимото. Това няма да ви спести от сметката за топло, дори е твърде възможно да я увеличи.