Монтаж на радиатори за парно. Демонтаж на радиатори.

монтаж на радиатори

Преди постъпване към монтаж на радиатори, трябва да сме уверени, че отоплителната система работи правилно и е източена. След това пристъпете към подготвяне на мястото за поставяне на радиатора. Бъдете сигурни, че сте осигурили необходимите инструменти като маркуч, гаечен ключ, отвертка, пробивна машина, нивелир, радиаторни клапани, тапи, метър.

При монтирането на нов радиатор започнете с изключване на котела или крана. След това намерете спирателния кран, който при затваряне трябва да блокира всяка постъпваща вода в отоплителната система. Закрепете маркуч в края на клапана и го насочете към мивка, градина или друго отводняващо тяло. Преди да започнете, покрийте пода, за да не изтече вода – с кърпи, попиващи платове и др. Ако клапанът започне да пропуска вода, преустановете процеса и се обърнете към майстор. Ако има стар радиатор, го извадете от стената. Разкачете го от тръбопровода, като развиете клапана. След това развийте гайката, свързваща го към радиатора. Премахнете скобите и го оставете настрани.

Преди пристъпване към поставяне на новия радиатор измерете стената и тялото. Може да се улесните с начертаване на размерите на съществуващия тръбопровод. Маркировките на скобите трябва да бъдат на еднакво разстояние от тръбите от земята и да имат равни разстояние помежду си. Пробийте дупки за конзолите на радиатора. След това закачете скобите и на тях закачете радиатора.

  • Смяна на радиатори за парно - Правила за монтаж на радиатори.
  • Панелни радиатори, алумниеви радиатори, затапване на радиатори
  • Смяна на радиатори Топлофикация. Отказ от топлофикация
  • Най-ефективно свързване на радиатори в София

Монтаж на радиатори за парно цени. Фирма за монтаж на радиатори

Цената за монтиране на радиатор варира спрямо вида радиатор и броя глидери. За монтаж на алуминиеви радиатори до 12 глидера цената е 5 лв/бр глидер.

При над 12 глидера – 9,20 лв/бр глидер; за монтаж на окомплектовка на алуминиев радиатор достига 38 лв/бр; за монтаж на термоглава е 18 лв;

монтаж на вентил – 48 лв/бр; монтаж на обезвъздушител – 22 лв/бр; монтаж на панелен радиатор до 1200 мм – 48 лв/бр; над 1200 мм – 55 лв/бр;

монтаж на чугунен радиатор до 10 ребра – 12 лв/бр; монтаж на чугунен радиатор – 16 лв/бр ребро; монтаж на лира за баня – 47 лв/бр;

цена за затапване на радиатор – 28 лв; цена за демонтаж на радиатор – 30 лв;

Доставката на радиатори може да е безплатна, ако има включен монтаж или има оферта към закупеното тяло.

Цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!

Монтаж на панелни радатори, затапване на радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори и отказ от топлофикация, продажба и монтаж на радиатори, демонтаж и затапване на радиатори. 

Продажба и монтиране на радиатори с безплатен транспорт за София. Извършваме също монтаж на радиатори върху гипсокартон и свързване на радиатори.