Монтаж на климатик в София

монтаж на климатик

Монтаж на климатик е  специфична дейност, която изисква съобразяването на няколко фактора. Неправилно подбрани места за поставяне, нарушение на конденза и непрофесионално монтиране на външното тяло, могат да доведат до неизправности в работата на климатика или до неговата неефективност. Тези последици са резултат най-често от непрофесионално свършена работа или грешки при монтажа или избора на място.

За да нямате подобни проблеми, ако изберете да монтирате сами своя климатик, се информирайте предварително за всички особености, свързани с нормалната работа на уреда или се обърнете към специализирана фирма за монтаж на климатици.

Гаматерм ООД  е с дългогодишен опит в тази област. Ние работим със собствени екипи от висококвалифицирани специалисти. Стандартният монтаж на климатична система от стенен тип включва тойки, крепежи, 3 линейни метра тръбен пакет и пробиване на един отвор.

  • Монтаж на климатик изгодно!
  • Сервиз за климатици в София

Монтаж на климатик. Инсталиране на климатик.

Работата по инсталиране на климатик се извършва на няколко основни етапа:

  • монтаж на външното тяло;
  • поставяне на вътрешното тяло;
  • свързване на вътрешното и външното тяло (включително монтаж на тръби);
  • вакуумиране на климатичната система.

Работа на климатика не трябва да пречи на околните. Затова внимателно трябва да се вземат предвид мястото на външното тяло и това къде ще се отцежда конденза. Инсталирането на външното тяло е една от най-важните операции в целия процес. Монтажът се извършва на здрава основа и се закрепващо надежден начин, който не търпи компромиси.

При работата си, климатикът е възможно да извършва леки вибрации, което трябва да се има предвид и да се гарантира на липса на вибрации на външното тяло, защото има климатици, които са доста чувствителни към вибрациите.

Вибрациите са пречка и за самите клиенти, както и за съседите им. Инсталирането на външното тяло става посредством специални крепежи.

В стандартните условия за монтиране на климатик не се включват услуги на алпинисти. Ако мястото е специфично и изисква височинен монтаж, с помощта на алпинисти, това се уточнява допълнителни.

При избор на място за монтиране, е за препоръчване винаги да се изхожда от гледна точка на удобството, по отношение на монтажа, на мястото, на което се инсталира външното тяло на климатика.

 

Инсталиране на климатик - основни стъпки

Например монтажът под прозорец е по-удачен от монтажа на високо по външната стена. Преди да започнат монтажните дейности се определя местоположението на вътрешното тяло на климатика към стената. Много е важно при избора на място за закрепване да се предвиди безпроблемното движение на въздушния поток по зададената посока. Не се препоръчва монтиране на климатик в близост до отоплителни уреди или в шкафове и колони

Инсталирането на вътрешното тяло трябва да се извършва със задължителното правилно нивелиране, за да не се появи проблем с конденза. Най-добрият вариант е кондензът да се отведе директно в канализацията. Въпреки това, най-често в жилищни сгради кондензът се отвежда на улицата.

Средно, един стандартен монтаж на климатик отнема 2-3 часа. От тях шумната дейност трае не повече от един час.

Разполагаме с екипи, които да ви консултират, да ви предложат и да монтират и други видове отоплителни инсталации.

Телефон за заявка 0882 285 230!