Монтаж на аспиратор и абсорбатор

Гаматерм ООД ви предлага монтаж на аспиратор и абсорбатор в София и околността. Аспиратор без връзка с комин се нарича абсорбатор. Доста често се използва думата абсорбер. Без значение от използваната дума, абсорбатора е аспиратор, които няма връзка с комин, т.е не аспирира, а абсорбира изпаренията и миризмите от процеса на готвене.
 
Разликата между аспиратор и абсорбер е във връзката с комина и във филтрите. При аспиратора филтъра е метален или от текстил, които служи за обиране на влагата, докато при абсорбера, са с активен въглен. Абсорбатора засмуква и въздуха, които преминава през филтрите от активен въглен и филтрираният въздух се връща обратно в помещението (кухнята).

 

Има доста спорове относно ефективността на аспиратора без връзка с комин. Въпреки всичко  абсорбатора намира приложение. Най-често абсорбера се използва на места, където е невъзможно извеждане на тръба и връзка с комин, при липса на комин или при по-рядко използване.

  • Монтаж на аспиратор без връзка с комин
  • Доставка и монтаж на абсорбатори

Монтаж на аспиратор без връзка с комин

Ние не препоръчваме аспиратор без връзка с комин при често и всекидневно използване. За да изберете най-подходящият и ефективен за вас вариант, можете да се свържете с нас и да запазите своя час за консултация. Гаматерм ООД ще ви предложи най-доброто решение! Свържете се с нас!

Предлагаме доставка и монтаж на аспиратори от всякакъв тип, направа на отвор в комин, ремонт на аспиратори на място, както и изграждане на тръбен път и въздуховод.

При липса на комин в близост до аспиратора, не свързвайте аспиратора към въздуховода на аспирацията на тоалетните и баните! Диаметъра на тръбите за аспирация в тези помещения е ф 110 и няма капацитет да поеме кубатурата от аспиратора. При такава ситуация, се доверете на нашите опитни майстори.

Монтаж на кухненски абсорбатор без комин цена 148,00 лева с ДДС.

Монтаж на абсорбатор без комин с активен филтър цена от 148,00 лева. 

Монтиране на аспиратор към комин цена 198,00 лева.

Цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение! 

За допълнителна информация относно монтаж на аспиратор и абсорбатор, можете да се свържете с нас на посочените телефони.