Пълнене на климатик в София

пълнене на климатици

Една от редовните процедури за правилна и безпроблемна работа на климатиците е ежегодната им проверка – профилактика и пълнене на климатик с фреон. Фреонът е много важен за правилната и ефективна работа на климатика. Той провежда топлината или студа от вътрешното към външното тяло и се нарича още хладилен агент. Редовната профилактика подсигурява и по-дългия живот и ефективната работа, както и енергоспестяването на климатичната техника като цяло.

Проверката е задължителна преди всеки сезон без значение дали климатичната система е нова или стара и без гаранция.

След проверката и направените нужни замервания се установява има ли нужда от пълнене на системата и с какъв фреон.

Климатичната техника е особенно чувстителна и взискателна по отношение на поддръжката и профилактиката. Това не е апаратура, която може да работи без да се прави редовна профилактика.

Пълнене на климатик и профилактика

 Профилактиката на климатик не е само измиване на филтри и замерване на фреон. Това по-скоро е оглед на климатика, а не цялостна профилактика. Сам по себе си огледът също е важен етап в процеса на профилактика. Това дава информация за проблеми и грешки.

Цялостната профилактика включва няколко процеса, но това зависи и от модела на климатика и какво е установено при огледа.

Стандартна профилактика на климатик без установени проблеми се извършва в няколко последователни стъпки. Първата стъпка е демонтаж на климатика. Следва извличане на фреона от външното тяло на климатика. След това се разглобяват и почистват вътрешнто тяло и външното тял на климатика. Преминваме към сглобяване на разглобените части. Свързваме вътрешното и външното тяло, вакуумираме всичко и преминаваме към зареждане на климатика с точното количество фреон, което е нужно (ако е нужно такова).

При случаи на проблем, може да се извърши и ремонт на климатик

За допълнителна информация може да запазите час за оглед на телефон 0882 285 230.