Теч от парното – откриване на теч от отоплителна инсталация

теч от парното, откриване на теч

Гаматерм ООД извършва монтаж и поддръжка на всякакъв вид отоплителни системи, а също така и отстраняване на възникнали аварии като теч от парното. С помощта на термографска камера и MW скенер ние можем с точност да локализираме скрити течове в отоплителни инсталации. Гаматерм ООД издава протоколи за обстойно изследване и гаранция на извършената услуга.

Установяване на теч от парното

Как работим ние?

Използваме метода на ИНФРАЧЕРВЕНА ТЕРМОГРАФИЯ.

Това е визуализация на даден обект чрез инфрачервените лъчи, които той излъчва. С помощта на термовизионна камера, тези лъчи могат да бъдат уловени и възпроизведени във вид на термовизионни снимки или термовизионно видео.

Както е известно в природата всички тела са постоянно в процес на оттдаване или поглъщане на топлина. Използвайки инфрачервената термография ние можем да наблюдавеме тези процеси и анализирайки получените данни да установим реалното състояние на обектите.

В Гаматерм ООД работят специалисти по термография с дългогодишен опит. Те успешно прилагат метода при широка гама от възникнали проблеми, изпълзвайки термовизионна камера. Неразрушителният метод за откриване на скрити течове – инфрачервената термография позволява да бъдат открити без къртене различни течове. Като например течове по отоплителни инсталации, парни инсталации, износени компоненти или дефектни връзки.

Пестенето на консумираната енергия не е без значение за всяко едно домакинство. Намирането и отстраняване на теч по отопличелната система би довело до спестяване на енергия.

Съвременните технологии и уреди създават множество удобства и улеснения. Така с лекота имаме възможност благодарение на инфрачервена термография да локализираме скрити течове по отоплителната инсталация във вашия дом или в дадена сграда.

За тази цел използваме инфрачервена камера. Правим подробно обследване на петното, където е избила влагата и се установяваме точното място и причината за теча. В някои случаи е необходимо да се извършим обследване с камерата и на помещенията, граничещи със засегнатия участък, особено при наличие на съмнителни мокри участъци. Това налага да бъде осигурен достъп, ако се налага и до съседните помещения, за да може да се направи прецизно и качествено обследване без къртене и да се установи причината за теча.

 • Теч от тръбите на парното
 • Теч от подово отопление
 • Теч от радиатор на парно
 • Теч от отоплителна инсталация

Цени за откриване на течове по отоплителни системи

Фирма Гаматерм ООД работи със следната ценова листа за откриване на течове (скрити) в апартаменти и къщи :

 • Посещение на адрес Цена: 58 лв.
 • Обследване на първото помещение (до 18 м2) Цена: 140,00 лв.
 • Обследване на всяко следващо помещение (само при необходимост) – Цена: 58,00  лв.

Ако се търси скрит теч на тераса, балкон или покрив, работим със следните цени:

 • Посещение на адрес – Цена: 58 лв.
 • Обследване до 18 м2– Цена:  140 лв.
 • Обследване до 180 м2 –  3.10 лв на линеен или квадратен метър (в зависимост от вида на изследването – цялата площ или гранична фуга).
 • Обследване над 180 м2– по договаряне.

След завършване на изследването, фирма Гаматерм ООД има готовност да даде безплатно заключение за причината на теча на място. Имаме възможност да изготвим допълнително следните документи удостоверяващи причината за скрития теч:

 • Оферта за отстраняване на теча – Цена:
 • Безплатно (получавате я директно на имейл адреса си)
 • Официален констативен протокол без нотариална заверка  – Цена: 88,00 лв.
 • Нотариално заверено копие констативен протокол – Цена: 19190лв.
 • Констативен протокол за липса на теч от инсталация – 88,00 лв.

Цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!

Цени   – цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!

Всички услуги, които нямат цени и не са публикувани на страницата се ценообразуват след предварителен оглед и писмена оферта . 

Всички клиенти се предупреждават за такса посещение още по време на обаждането им. След посещението и офертата преди започване на работа се изготвя писмена декларация и договор за запознатост и съгласие с цената!!! Без подпис и съгласие на клиента не се започва работа!!!

Имате ли въпроси?

0882285230