Бойлер в тухла - монтиране на тухлена стена

бойлер в тухла

Да закрепите бойлер в тухла – монтиране на тухлена стена е доста отговорен процес. Особено и най-вече при бойлери монтирани бойлери над врати, мивки, тоалетни и други високи места. Допълнително ситуацията се усложнява от нуждата за монтаж на бойлер в тухла четворка. Изпълнението му изисква специални умения и знания. Напоследък преградните вътрешни стени се зидат от права четворка. Това съвсем преобръща ламелите на тухлата неправилно. Така дори химическият анкер не помага.

  Съвременните бойлери съответстват на всички предявени към тях изисквания. Те са надеждни, икономични и безопасни. Обаче напълненият с вода прибор има солидно тегло и особен натиск и предаване на сила към мястото му на закрепване, затова и пред собственика на бойлера стои задачата надеждно да го закрепи към стената.

Решил да изпълни тази задача, човек си задава въпроси: как да закачи бойлера и къде е най-добре да извърши това. Монтажът на бойлер понякога е много труден, като може да възникнат допълнителни усложнения. За да не попаднете в сложна ситуация, непременно се доверете на фирма за професионален монтаж на бойлери. Специалистите от сервиза точно ще преценят възможните варианти за монтиране на бойлер на стена, независимо дали тя е от гипскартон, итонг, панел, бетон или тухла. Например монтажа на бойлер върху едни от най-често срещаните стени – от тухли се нуждае от специфични методики, инструменти и пособия за закрепване. Различните бойлери се монтират по своя индивидуална схема, която ще бъде най-добре разчетена от съответните специалисти. Следвайки инструкциите на производителите, майсторите ще монтират бойлера според неговите схема и правила, издавайки ви след това необходимата гаранция.

Бойлер в тухла, монтаж на бойлер на гипсокартон и др.

Преди да започнете със същинското монтиране на бойлера на тухлената стена вие трябва да сте наясно с подходящото място на неговото монтиране. При монтаж на бойлер в тухла трябва да се вземат в предвид някои особености. Бойлерът трябва да се монтира на определено разстояние от стените и тавана, за да може лесно да се обслужва при нужда от ремонт и поддръжка. Трябва да бъде разположен близо до вода и електричество. След като сте определили точното място на монтажа на бойлера, специалистът ще отбележи местата, където трябва да се разположи прибора. Правят се необходимите отверстия, а с помощта на анкери, болтове, дюбели, чопове, шпилки… бойлерът се окачва.

Според спецификата на стената, където бойлерът ще се монтира са необходими и някои допълнителни материали. На майсторите ще се наложи да монтират планки, използвайки куки и различни крепежни елементи. Възможно е използването и на химичен анкер. Според много специалисти най-добрата база данни от крепежните елементи имат анкерите на фирма Fischer и Moment CF 900. Майсторът ще пробие отвор в стената, където поставя перфорираната пластмасова втулка, напълнена с химичния анкер. Той я запълва и осигурява здраво захващане. Във втулката се поставя шпилката или куката, на която ще закачите бойлера. След около 30 мин. анкерът е стегнал и бойлерът се закача. Това е една от най-надеждните технологии за закрепване върху тухли четворки. Рядко от специалистите се използва и метален анкер, а някои производители продават бойлерите с необходимите анкери.

Mонтаж на бойлер в тухла и гипсокартон.

На пръв поглед може работата да ви изглежда лесна, но по-добре се доверете на фирмата за монтаж на бойлери. Опитните специалисти ще ви спестят ненужните проблеми и усилия, а правилно монтирания бойлер няма да ви създава проблеми в бъдеще. Доставка и монтаж на бойлери с безплатна доставка при закупуване на бойлер от нас.

Монтаж на бойлер в тухла, тухлена стена се извършва със специални консумативи, осигуряващи гаранция за здравината на самият монтаж. Цена от 148,00 лв с ДДС до ........ и гаранция от 60 месеца.