Бойлер в тухла - монтиране на тухлена стена

бойлер в тухла

Да закрепите бойлер в тухла – монтиране на тухлена стена е доста отговорен процес. Особено и най-вече при бойлери монтирани бойлери над врати, мивки, тоалетни и други високи места. Допълнително ситуацията се усложнява от нуждата за монтаж на бойлер в тухла четворка. Изпълнението му изисква специални умения и знания. Напоследък преградните вътрешни стени се зидат от права четворка. Това съвсем преобръща ламелите на тухлата неправилно. Така дори химическият анкер не помага. Монтаж на бойлер в тухла четворка е трудно!!! Чрез монтаж на куки за бойлер в тухлена стена не се препоръчва поради опасност от паднал бойлер. Използват се задължително химически анкер за бойлер, а не дюбели за бойлер.

  Съвременните бойлери съответстват на всички предявени към тях изисквания. Те са надеждни, икономични и безопасни. Обаче напълненият с вода прибор има солидно тегло и особен натиск и предаване на сила към мястото му на закрепване, затова и пред собственика на бойлера стои задачата надеждно да го закрепи към стената.

 

Решил да изпълни тази задача, човек си задава въпроси: как да закачи бойлера и къде е най-добре да извърши това. Монтажът на бойлер понякога е много труден, като може да възникнат допълнителни усложнения. За да не попаднете в сложна ситуация, непременно се доверете на фирма за професионален монтаж на бойлери. Специалистите от сервиза точно ще преценят възможните варианти за монтиране на бойлер на стена, независимо дали тя е от гипскартон, итонг, панел, бетон или тухла. Например монтажа на бойлер върху едни от най-често срещаните стени – от тухли се нуждае от специфични методики, инструменти и пособия за закрепване. Различните бойлери се монтират по своя индивидуална схема, която ще бъде най-добре разчетена от съответните специалисти. Следвайки инструкциите на производителите, майсторите ще монтират бойлера според неговите схема и правила, издавайки ви след това необходимата гаранци

Бойлер в тухла, монтаж на бойлер на гипсокартон и др.

Преди да започнете със същинското монтиране на бойлера на тухлената стена вие трябва да сте наясно с подходящото място на неговото монтиране. При монтаж на бойлер в тухла трябва да се вземат в предвид някои особености. Бойлерът трябва да се монтира на определено разстояние от стените и тавана, за да може лесно да се обслужва при нужда от ремонт и поддръжка. Трябва да бъде разположен близо до вода и електричество. След като сте определили точното място на монтажа на бойлера, специалистът ще отбележи местата, където трябва да се разположи прибора. Правят се необходимите отверстия, а с помощта на анкери, болтове, дюбели, чопове, шпилки… бойлерът се окачва.

Окачване на хоризонтален бойлер 168,00 лева. 

Цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!

Според спецификата на стената, където бойлерът ще се монтира са необходими и някои допълнителни материали. На майсторите ще се наложи да монтират планки, използвайки куки и различни крепежни елементи. Възможно е използването и на химичен анкер. Според много специалисти най-добрата база данни от крепежните елементи имат анкерите на фирма Fischer и Moment CF 900. Майсторът ще пробие отвор в стената, където поставя перфорираната пластмасова втулка, напълнена с химичния анкер. Той я запълва и осигурява здраво захващане. Във втулката се поставя шпилката или куката, на която ще закачите бойлера. След около 30 мин. анкерът е стегнал и бойлерът се закача. Това е една от най-надеждните технологии за закрепване върху тухли четворки. Рядко от специалистите се използва и метален анкер, а някои производители продават бойлерите с необходимите анкери.

Mонтаж на бойлер в тухла и гипсокартон.

На пръв поглед може работата да ви изглежда лесна, но по-добре се доверете на фирмата за монтаж на бойлери. Опитните специалисти ще ви спестят ненужните проблеми и усилия, а правилно монтирания бойлер няма да ви създава проблеми в бъдеще. Доставка и монтаж на бойлери с безплатна доставка при закупуване на бойлер от нас.

При наличие на достатъчно пространство може да се използва стоика за бойлер за под – подов монтаж на бойлер. 

Монтаж на бойлер цена от 148 лева. Цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!

Монтаж на бойлер в тухла, тухлена стена се извършва със специални консумативи, осигуряващи гаранция за здравината на самият монтаж. Цена 148,00 лв с ДДС и гаранция от 60 месеца.