Откриване на теч на вода

Теч на вода  може да се получи от дефектирали и пробити тръби на водопровод, тръби на канализация, повредени тръби на парно или от компрометирана хидроизолационна система на основи, на балкони, тераси или покриви. Ние ви предлагаме професионално откриване на теч без къртене.

теч на вода, откриване на теч
  • Теч в апартамент или къща
  • Аварийни услуги от Гаматерм ООД

Теч на вода във вашето жилище. Установяване на теч.

Доверете се на професионалистите от екипа на Гаматерм ООД. Ние работим на достъпни цени и с най-новите технологии и оборудване. Ще се отзовем бързо, ще открием и отстраним теча качествено и в поставените срокове.

Всички, имащи право да работят с термокамера и извършващи термографско обследване, трябва да имат сертификат за работа с термокамера, какъвто ние притежаваме!

Откриването на теч без къртене е сложна и трудна задача. Необходимо е използването на специални детектори за откриване на теча.  Теч може да се получи в сгради или навън в земята от улични и външни водопроводи или канализации. Тези два вида течове на вода се откриват задължително с уреди и апаратура за откриване на течове. Не е възможно в този случай отриването на скрит теч да стане визуално или по слух. Човешките сетива не са достатъчни и на помощ идва модерната и съвременна техника.

Външните течове на вода се откриват най-често с ултразвук. Използват се също електро-акустични диагностики, корелатори за откриване на течове и по-рядко (предимно за теч от канализация) система за видео-диагностика.

При откриване на теч на вода в сгради се използва друг метод. Ние работим с термографската диагностика. Методът е с доказани качества в нашата дългогодишна практика. В сградите тръбите на водопровода и канализацията са плитко разположени. Това позволява термокамерата да е достътачно ефективна.  Някои по-елементарни случаи на течове се решават и само със специални влагомери или преобразуватели на звук (усилватели). Но в по-големия процент от обектите термокамерата е незаменима.

Кога се налага откриване на теч на вода?

При повечето течове се виждат щетите и пораженията от теча, но не и причината за теча. Това е така, тъй като тръбите са положени в замазката на стената или пода. Когато се появи влага или стичане,  а не е ясно от къде идва водата се налага откриване на теча. Известно е, че водата си намира най-лесния път, като „пълзи“ в сухи строителни материали, което позволява разпространението на влагата и по височина. Старите водопроводчици наричат водата „инженера“. 

Ние предлагаме откриване и отстраняване на течове на вода. Откриване на теч с гаранция.

В нашият сайт може да разгледате подробно видовете течове, причините за поява на теч, методи и начини за откриване на теч, както и цените за откриване на теч на вода.

Цени за откриване на течове

Запознайте се с нашите цени за откриване на течове и ни позвънете на тел. 0882285230

 Предлагаме откриване на теч на вода за следните градове:

  • Откриване на течове в Бургас
  • Откриване на течове в Стара Загора
  • Откриване на течове в Ямбол
  • Откриване на течове в София
  • Откриване на течове Пловдив
  • термографска диагностика а скрит теч / намиране на скрити течове за цялата страна
Откриваме теч на вода с термографска апаратура на марката FLIR. Намиране на скрит теч, без къртене!