Ремонт на теч след установяване

Скритите течове представляват теч на вода в тръба, система или конструкция. След като бъде открит течът, по желание на клиента следва и ремонт на теч. Истината е, че тръбите и настилките са предразположени към пропукване и появата на теч е неприятно, но не непоправимо нещо. Те се делят на ВиК течове и влага. ВиК течовете са всички течове от водопроводи, тръби, канализация. Най-често срещани са и причиняват най-големи щети. Различни видове са и се установяват по-трудно, защото са скрити. Влагата и другите течове представляват процентното съотношение на водна пара във въздуха на помещението. Влажността е предпоставка за възникване на мухъл, плесен, спори, а те от една страна са нездравословни и при продължително излагане на това се появяват дихателни проблеми, обриви, астматични пристъпи и други неприятни заболявания. Спрямо мястото, на което се появяват, са:

  • теч от дограма – появява се често при навяване, дъжд, недобро уплътнение, при подмяна на дограма или при монтиране;
  • теч от панелен блок – често срещан проблем при панелните конструкции

Причинителят са фугите между множеството панели. Уплътняването на тези фуги води след себе си до напукване, което води до течове и проблеми. При теч от водопровод се прилагат различни умения, използват се апаратури, защото достигането до него е трудоемко.

Теч от фуги – наблюдава се при амортизиране на фугиращия материал Друг обичаен проблем при теча е появата в сифон, тоалетна. Една от причините е корозията на сифона. Отслабването на материала позволява пропускането на вода, което често може да стигне до друг етаж.

 

ремонт на теч след откриване

Ремонт на теч - фирма за откриване на теч

В статията ще разгледаме как се открива теч, фирмите, които предлагат тази услуга и цени за откриване на теч

С напредване натехнологиите има шанс течът да бъде открит без да наруши целостта на системата или стената. Най-надеждните фирми, които предлагат откриване на теч, са Гаматерм ЕООД, Софийска вода ООД, Елвидом ООД, ВиК София и други. Те се намират на територията на град София и се отличават с бързина, качество, точност, предлагат комбинация от услуги и средства за правилно откриване и премахване на теча. Ориентировъчните цени за установяване на теч вървят в диапазона 90 – 140 лв. без ДДС

При течове от покривни пространства и тераси средната цена е 100 – 150 лв за 100 кв.м.

За установяване на теч или влага между едно, две или повече жилища цената достига от 90 до 140 лв без ДДС. За установяване на теч между три апартамента, къщи или пространства е 110-150 лв, за покривни пространства 120 – 170 лв, при откриване на външен теч (в двор, градина) цената е по договаряне, като варира между 100 и 200 лв. За отстраняване на теч от тръби и належаща смяна на участък цената е в диапазон 100-250 лв спрямо дължината.

  • Ремонт на течове на промоционални цени
  • Дежурни термографи при авария 24 часа в денонощието

Ремонт на теч цени от 90 лв

За отстраняване на теч от канализация цената се вдига – от 250 до 450 лв, за отстраняване от подов сифон – 100-150лв,  минималната стойност на къртене на стена или площ – 100-150 лв, за оглед преди отстраняване – посещение 30 лв, диагностика 18лв без ДДС, за отстраняване от тоалетна чиния – 70-120 лв спрямо количеството вода и типа чиния. За диагностика на скрити течове цените варират между 80 и 250 лв в зависимост от фазата на теча и щетите. Преди закупуване или вече купено жилище се предлага услуга за диагностика за скрити течове . Тя представлява подробна термографска диагностика, която открива проблемните зони и риска от поява на влага и теч. Спрямо това може да решим дали да купим жилището или да изберем друго, както и идея за превенция на течовете. Средната цена за тази услуга е 120-170 лв. За площ между 250 кв.м. и 500 кв. м. цената достига 160-210 лв. За обекти над 500 кв.м. – 350-450 лв. За диагностика на жилища с топлинна загуба до 110 кв.м. цената е 100 – 150 лв. Нотариална заверка за диагностиката е около 200 – 250 лв. Докладите, протоколите и транспортните разходи повечето пъти са безплатни и влизат в общата цена при договарянето.