gama_baner

За повече информация:

ГАМАТЕРМ ООД
тел.: 0882 285 230
тел.: 02 444 87 78

Професионални термографи

Откриване на теч

Термокамера

Монтаж на панелни радиатори

( Оценка 4.6 ) от ( 5 отзива )

montaj panelen radiatorМонтаж на панелен радиатор по нищо не се отличава от монтаж на алуминиев радиатор или чугунен радиатор. Панелни радиатори са радиатори за парно от цели панели. Панелите в един радиатор могат да са един, два или три, като съответно се именуват тип 21, тип 22 и тип 33. Панелните радиатори са известни още като метални радиатори, железни радиатори или стоманени радиатори.

Монтаж на панелни радиатори

Под монтаж на панелни радиатори се има предвид захващането на радиатора към стената. Обикновено в комплекта на радиатора има конзоли за монтаж на радиатора към стената. Въпросните конзоли са специални и стават единствено за монтаж на стоманени радиатори. Закрепването на конзолата към стената се извършва с дюбели или анкери в зависимост от вида на материала (тухла, бетон или друг материал). Монтаж на панелни радиатори може да се извърши и на пода, като се използват специални стойки за подов монтаж. Планките за подов монтаж на панелни радиатори не са в комплекта към радиатора и те се закупуват отделно. След закрепване на радиатора към стената или пода се преминава към свързване на радиатора към парната инсталация.

Монтаж на панелни радиатори, разстояния

При монтаж на радиаторите е важно да се спазят изискванията на производителя. Това са отстояния от пода, разстояние от стената, наклоните на радиатора към системата или към обезвъздушителя и други мерки и габарити. Важно е също и мястото на монтаж на радиатора. Монтаж на панелни радиатори се извършва под прозорците на помещението с цел да се направи завеса и да се увеличи естествената циркулация на въздуха в помещението. При невъзможност за монтаж на радиатори под прозореца се избират специални видове радиатори с различно оребрение.

Свързване на панелен радиатор

Под свързване на панелен радиатор се има предвид съединяване на радиатора с парната инсталация. Свързването на радиатор се извършва чрез монтаж на холендри, удължители, монтаж на спирателен кран, вентил и щуцери. Възможно е да се монтира радиатора без СК или термовентил, като се използва обикновен кран за парно.
Предлагаме доставка и монтаж на панелни радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори и лири за баня.

Доставка и монтаж на термопомпени системи

( Оценка 4.2 ) от ( 5 отзива )

termopompeniЕдин от основните предмети на дейност на Гаматерм е доставката и монтажът на термопомпи от типа вода-вода, земя-вода или въздух-вода. Нашата фирма внася първокласни уреди с функция за едновременна работа в режим на охлаждане и отопление.

Термопомпите по системата „вода-вода” предоставят възможност за извличане на енергия от подпочвени води. Уредите тип „въздух-вода” са по-подходящи за външен монтаж, а избирайки такъв тип термопомпа от Гаматерм ООД, вие ще можете и да подгрявате вода за битовите си нужди.

Посетете сайтът Gamaterm.com и ще откриете разнообразни услуги по проектиране и конструиране на термопомпени системи, както и цялостен или частичен ремонт. Термопомпите, които изграждаме, са с голяма разнообразност в режимите за работа, което осигурява перфектното им функциониране във всякакви климатични условия. В зависимост от направената от вас поръчка, ние монтираме най-различни части в помпите – базови контролери, модули за дистанционен контрол, промяна в температурата, както и температурни датчици.

Политика на фирмата е да сме винаги в крак с новостите в областта на термопомпите и източниците на възобновяема енергия. И точно поради тази причина непрекъснато разширяваме и обогатяваме сферата си на работа. Ние изключително много държим на вашето удобство и на това да се чувствате удовлетворени от работата ни. А доверието ви може да бъде спечелено единствено чрез ефективно и прецизно извършване на възложените задачи.

Не само доставката и монтажа на термопомпи са приоритет за работниците от Гаматерм ООД. Те извършват проектиране, изграждане и подмяна на вентилаторни конвектори, слънчеви колектори, фотоволтаици, котли на биомаса, а не на последно място и на чилъри. Чилърите са специфични уреди за отопление, които се различават от термопомпите по това, че работят единствено в режим на охлаждане за разлика от по-мултифункционалните термопомпи.

 

Пълнене на климатици

( Оценка 4.4 ) от ( 7 отзива )

pylnene klimaticiКлиматичната техника е особенно чувстителна и взискателна по отношение на поддръжката и профилактиката. Това не е апаратура, която може да работи без да се прави редовна профилактика.

Една от редовните процедури за правилна и безпроблемна работа на климатиците е ежегодната им проверка и допълването им с фреон. Фреонът е много важен за правилната и ефективна работа на климатика. Той провежда топлината или студа от вътрешното към външното тяло и се нарича още хладилен агент. Редовната профилактика подсигурява и по-дългия живот и ефективната работа, както и енергоспестяването на климатичната техника като цяло.

Проверката е задължителна преди всеки сезон без значение дали климатичната система е нова или стара и без гаранция.

След проверката и направените нужни замервания се установява има ли нужда от пълнене на системата и с какъв фреон.

Подово отопление-електрическо и водно

( Оценка 3.5 ) от ( 12 отзива )

подово отоплениеПодовите отоплителни системи осигуряват по-висок коефициент на полезно действие на отделената топлина, отколкото алтернативните радиаторни или конвекторни и лиматични системи. Това се дължи на факта, че топлината се движи нагоре в пространството и ни осигурява нужният комфорт и максимална ефективност, което от своя страна нмаля разходите за отопление.

Системите за подово отопление предлагат приятна топлина за краката и цялото тяло, защото създават движение на топлият въздух нагоре и значително намаляват обема на вдигнатият прах, което осигурява по благоприятна среда за прибиваване, особено за хора страдащи от астма или алергии. Подовите отоплителни системи имат минимална консумaция на енергия и са една добра дългосрочна инвестиция.

При този тип отоплителни системи топлинният източник се намира по цялата площ на пода ( нагревателни кабели, електрически реотани или така наречената мрежа от тръби) и това осигурява едно прецизното управление на температурата от електронните термостати. По този начин средната температура в стаята или помещението може да се намали с 1-2°C в сравнение с традиционното отопление с радиатори, което в никакъв случай не намаля нивото на топлинен комфорт. Така се постига по-ниска консумация на енергия и равномерно разпределение на топлината в помещението през цялато протижение.

Подовите oтоплителни системи са икономични и екологични. Намират приложение навсякъде. Те са добро решение, както за жилища, така и за административни сгради, спортни зали и други . помещения. Могат да се монтират във всякакъв вид подови конструкции. По този начин сградите остават напълно свободни за интересни интериорни решения и модерен вътрешен дизайн.

Неудобството от отнемащите място радиатори вече е избегнато.
Системите за подово отопление имат дълъг живот. На практика водещите фирми производители гарантират на нагревателните кабели живот равен на този на сградата, в която са инсталирани.

Гаматерм ООД е специализирана в изграждането на подово отопление. Нашите екипи са от професионални електротехници и водопроводчици за изграждане на електрическо и водно подово отопление. Монтажът може да се извърши на ток и с водна риза, както в пода така и в стените. Ние ще Ви предложим проектиране и изчисление на подово отопление и изчисляване на капацитета и количеството топлина за конкретният обект.

електрическо подово отопление подово отопление, инсталация

rss1 facebook google