gama_baner

За повече информация:

ГАМАТЕРМ ООД
тел.: 0882 285 230
тел.: 02 444 87 78

Професионални термографи

Откриване на теч

Термокамера

Аспиратор без връзка с комин

( Оценка 3.8 ) от ( 13 отзива )

аспиратор без връзка с коминАспиратор без връзка с комин се нарича абсорбатор. Доста често се използва думата абсорбер. Без значение от използваната дума, абсорбатора е аспиратор, които няма връзка с комин, т.е не аспирира, а абсорбира изпаренията и миризмите от процеса на готвене. Разликата между аспиратор и абсорбер е във връзката с комина и във филтрите. При аспиратора филтъра е метален или от текстил, които служи за обиране на влагата, докато при абсорбера, филтрите са с активен въглен. Абсорбатора засмуква и въздуха, които преминава през филтрите от активен въглен и филтрираният въздух се връща обратно в помещението (кухнята).

 

Има доста спорове относно ефективността на абсорбера, но въпреки всичко намира приложение. Най-често абсорбера се използва на места, където е невъзможно извеждане на тръба и връзка с комин, при липса на комин или при по-рядко използване.

 

Ние не препоръчваме аспиратор без връзка с комин при често и всекидневно използване.

Предлагаме доставка и монтаж на аспиратори от всякакъв тип, направа на отвор в комин, ремонт на аспиратори на място, както и изграждане на тръбен път и въздуховод.

При липса на комин в близост до аспиратора, не свързвайте аспиратора към въздуховода на аспирацията на тоалетните и баните! Диаметъра на тръбите за аспирация в тези помещения е ф 110 и няма капацитет да поеме кубатурата от аспиратора.

 

 

rss1 facebook google