gama_baner

За повече информация:

ГАМАТЕРМ ООД
тел.: 0882 285 230
тел.: 02 444 87 78

Професионални термографи

Откриване на теч

Термокамера

Стълбищно осветление София

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Стълбищно осветление СофияОсветеността на местата за общо ползване – стълбищното осветление в многоетажните и обществени сгради е от съществено значение за ежедневието на обитателите им. Не съществува човек, на който да не е познато чувството за страх и повишено внимание при слизане и качване по неосветено стълбище, поради опасността от получаване на различни травми. Неприятно е чувството и при преминаване през недобре осветено помещение.

Осветеното стълбище не предизвиква такива неприятни усещания, нито у възрастните, нито у децата, а напротив, добавя чувство на увереност в техните действия. Съществуват различни варианти за качествено и едновременно икономично осветяване на стълбища, които професионалистите от фирмата за осветление в София ще ви предложат и монтират подходящото стълбищно осветление в зависимост от вашите нужди и изиисквания. Техниците не само могат да монтират ново стълбищно осветление, да подменят старото с по-ефективно и енергоспестяващо, съвременно и модерно, но ще извършат и необходимия ремонт, профилактика и сервизно обслужване на вече съществуващото осветление.

Продължение...

Смяна на стълбищен автомат

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Всяка сграда има общи части. А всяка обща част на сградите има отделно осветление. Осветлението на общите части се захранва от електромер общи нужди и е самостоятелна електро инсталация от осветителен тип.

Системата на стълбищното осветление представлява съвкупност от осветителни тела, кабели, електрически връзки и лихт бутони. Системата се управлява от стълбищен автомат, рле за време и евентуално фотоклетка. Всички стълбищни осветителни инсталации са трижилни или четирижилни и работят на 220 V.

Какво се поврежда най-често в стълбищното осветление?

Една от основните повреди е „залепнал“ бутон. Бутона за стълбищното осветление не е електрически ключ, а само за момент докато е натиснат затваря веригата. Често повредата в стълбищният ключ е механична, като понякога залепва и контактната пъпка.Смяна на стълбищен автомат

Друга често срещана повреда е повреден стълбищен автомат или релето за време.

Релето за време се поврежда от пренатоварване, дълга експлоатация или късо съединение по веригата. Във всички случай на повреда стълбищният авотаамет се сменя. Смяната на стълбищен автомат не е сложна, ако се знае схемата на стълбищната електрическа инсталация. Отделно за смяна на стълбищен автомат е нужно да се разчете схеемата на самият апарат, всеки производител си има различно местоположение на входа и изхода, като се означават съответно със съответните знаци.

В краен случай при подмяна на автомата се налага използването на мултимер заа да се проследят правилно изводите на автомата и на електрическата верига, в противен случай може да увредите вашият нов стълбищен автомат. Ремонта на стълбищно осветление и най-вече смяната на стълбищен автомат изисква умения и знания по схемите на стълбищното осветление.

За заявки на техническо лице на посочените телефони

 

Термодинамичен бойлер ( бойлер с термопомпа )

( Оценка 3.5 ) от ( 51 отзива )

Бойлер с термопомпа - монтаж на термодинамичен бойлер на ниска цена в София

Термодинамичен бойлер В съвремието хората се стремят да икономисват все повече и повече енергия. Ние от Гаматерм ООД се придържаме към тази тенденция и се стремим да усвояваме максимално повече енергия от възобновяемите източници или така наречената зелена енергия. На вниманието на клиентите интересуващи се от пестене на енергия предлагаме новият вариант на бойлер с термопомпа на изключително ниска цена.

Това е Атлантик Discovery .termodinamichen boiler-termopompaПри този модел на бойлери Атлантик няма нужда от външно тяло или така наречената термопомпа. Не се изгражда допълнителна инсталация за хладилнията агент.

При Discovery термопомпената система е вгръдена във тялото на водосъдържателя и така се оформя съвсем обикновен за монтаж термобойлер, които трябва да бъде поддвързан към водопровода и електроинсталацията. Монтажа е прост и не отнема време и допълнително пространство.

Този термодинамичен бойлер замества напълно термопонпените системи и доставя топла вода през цялата година с икономия до 80 %.

Гаматерм ООД София предлага на своите клиенти термодинамичният бойлер на Атлантик Discovery на цена от 1599,20 лв без ДДС.

Ние предлагаме безплатна доставка и монтаж на стойност от 240,00 лв.

Гаматерм ООД издава гаранция за монтажа и демонстрира нагледно работата с термобойлера.

Технически характеристика на термодинамичен бойлер Atlantic Discovery:

Бойлера е пригоден за подово-стоящ монтаж като диаметъра му е ф 575 мм с номинална вместимост 200 литра.

 

Технически параметри:
Въздушен филтър
Електронен контрол панел
Кондензатор
Терморегулиращ вентил
Изпарител
Компресор
Електрически нагревател
Капацитет на резервоара по DIN 4753: 200 литра
Капацитет на електрическия нагревател: 150 литра
Измерено водно налягане: 8 bars
Температурни граници на водата в термопомпата: 38° до 65°C
Температурни граници за работа на термопомпата: 5° до 43°C
Температурни граници за работа на ел.нагревател: -15° до 5°C
Електрическа връзка: 230V ~/ 50Hz
Максимално използвана енергия: 1500W
Средно използвана енергия от термопомпата: 500W
Енергия, използвана при работа на ел.нагревателя: 1500W
Обем на засмукания въздух: 350 m3/h
Акустично налягане на 1м: 48 dB (A)
Охладителна течност: R 134 a (0.85kg / 2.7 mPa)
Коефициент на полезно действие (КПД) според LCIE 103 - 15: 2.3
КПД при 30˚С, 70% влажност, 51˚С температура на водата: 4,1
Номинално ниво на покритие при 15˚С до 51˚С вода, засмукан въздух при 15˚С, 70% влажност: 58%
Номинално ниво на покритие при 30˚С, 70% влажност, 51˚С температура на водата: 76%
Време за затопляне на водата от термопомпата от 15 до 50˚С според LCIE 103-15: 6ч 30
Време за затопляне на водата от термопомпата от 15 до 50˚С  до 30˚С,
70% влажност: 4ч 30
Време за затопляне на водата от ел.нагревателя (15 - 65˚С): 5ч 20
Максимално количество вода при 40˚С (нагласено на 65˚С) - термопомпа: 380 литра
Максимално количество вода при 40˚С (нагласено на 65˚С) - ел.нагревател: 300 литра
Размери: 1565 х 575 х 605 мм
Тегло (празен): 83.00 кг

Таймер, който позволява точната настройка на моментите за затопляне на вода и лесно управление на количеството използвана енергия. Енергийно високоефективен продукт. Сертификат NF Electricite и CE сертификат. Малък по размер продукт, подходящ за монтаж в гараж, перално помещение, мазе (при монтаж вътре в помещение е добре да бъде поне 20 м3) или навън (тераса, двор и други) но не и на пряка слънчева светлина.

Цената на термодинамичен бойлер и доставка 1599,20 лв.

Цена за монтаж на термодинамичният бойлер 240,00 лв.

По френска технология. Гаранция

Изграждане на локални парни инсталации на ниска цена

( Оценка 3.2 ) от ( 18 отзива )

Парна инсталация за отопление - проектиране, изграждане, преместване - София

Фирма „Гаматерм” ще ви окаже пълно съдействие когато имате нужда от проектиране и изграждане на локални парни инсталации за отопление. Ние претворяваме иновативните си идеи в енергийно-ефективни решения за дома ви. Всички използвани от нас продукти и материали за изграждането на отоплителните инсталации са издържани в европейските тенденции.

Създаването на отоплителни инсталации от подобен род налага употребата единствено на първокачествени материали. Може би най-важната част от локалната парна инсталация са тръбите. Нашата фирма окомплектова уреда с тръби от ПЕП или полипропилен с алуминиева вложка, гарантиращи максимално дълъг живот. Можете да ни потърсите за всичко, свързано с парни инсталации - проектиране на локално парно, изграждане на отоплителна инсталция, ремонт на парна инсталация, мнотаж на всички видове радиатори, абонатни станции и котли на твърдо гориво.

Изграждане на локални парни инсталации. Ремонт на парно в София

Изграждане на локални парни инсталацииНеобходимо е тръбите да бъдат много добре изолирани, за да не се получават ситуации на спукване или протичане в тях. Водопроводчиците на „Гаматерм” много внимателно подбират местата за поставяне на тръбопровода, като винаги се опитват да постигнат висока ефективност на работа. Изолацията на тръбите в парната инсталация обикновено се постига най-добре чрез използването на специални шлауси.

И до ден днешен ние поставяме висока летвата, що се отнася до прецизността в изпълнението на всеки един проект за отоплителна инсталация. Това ни мотивира да разширим кръга си от услуги, включвайки подмяна и ремонт на всички видове радиатори, електрически калорифери, сушилни, нагревателни кабели и рогозки.

Поправка и монтаж на котли на твърдо гориво, камини, газифициране на сгради, подово и индустриално отопление, вакуумни колектори – с професионалистите от Гаматерм София тези дейности се превръщат в истинско удоволствие. А панелните радиатори, лири и инфрачервени отоплителни тела за баня, които доставяме, се доставят от доказани световни марки.

Ремонт и изграждане на отоплителни инсталации в София

( Оценка 4.0 ) от ( 13 отзива )

otoplitelni instalacii

Изграждане на отоплителна инсталация. Ремонт на парна инсталация на ниска цена

ГаматермООД е компания с традиции и дългогодишен опит в сферата на проектирането, ремонта и изграждането на отоплителни  инсталации в жилищни, административни и обществени сгради, котелни централи за производствени халета. Ние ще ви предложим също и ремонт на слънчеви колектори, котли, камини, лири, радиатори и бойлери, помпи, термопомпи, бойлери със серпентина и бойлери без серпентина и други елементи изграждащи отоплителната система.

Фирмата ни използва богата гама от елементи за изграждане на отоплителни и водопроводни инсталации. Продуктите, които ползваме и препоръчваме на нашите клиенти включват имената на производители доказали във времето своята ефективност и качество. Стараем се да предложим на клиентите си европейско качество, съчетано с коректно отношение и професионализма на нашите квалифицирани специалисти.

Ремонт и изграждане на отоплителни инсталации

ГаматермООД разполага с оборудване от висок клас съвременна апаратура и опит в проектирането, изграждането, гаранционното и след гаранционно обслужване на отоплителни и газови инсталации. Разполагаме с обучени екипи от професионалисти за сервиз и обслужване на изградените от нас отоплителни инсталации и монтирани уреди и компоненти към тези отоплителни системи.

Доверете ни се. Ние Ви предлагаме пълен комплект от съответната услуга – от проучването, през проектирането и изграждането до поддръжката на Вашата отоплителна система.

rss1 facebook google