gama_baner

За повече информация:

ГАМАТЕРМ ООД
тел.: 0882 285 230
тел.: 02 444 87 78

Професионални термографи

Откриване на теч

Термокамера

Саниране на жилищни блокове, къщи и офис сгради - топлоизолация

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

изолация сградиКогато се появят следните проблеми: жилището Ви е студено и влажно, имате мухъл и конденз в стаята или стените са проводими на външни шумове то имате нужда от изолации. Изолацийте са няколко вида по състав, свойства и качества.

При изброените по горе проблеми със жилището се прибягва към ПОСТАВЯНЕ НА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И ШУМОИЗОЛАЦИЯ Топлоизолацията е изключително важен фактор за енергоспестяването и намаляването на разходите за отопление. Ние Ви гарантираме качествено положена топлоизолация. Разполагаме с специалисти, които ще направят дома или офиса Ви по-уютен и топъл.

Как работим ние?

Фасадата се почиства от ронливи участъци и кухата и увредена мазилка.

Платната се намазват предварително и се залепват за стената /ако повърхността на стената не е гладка, а грапава, се намазват само ъглите на платното. Поставят 2-3 “топки” с лепилна смес по средата на платното. Ако стената е сравнително равна се маже цялата повърхност на платното/. Поставят се закрепващи дюбели, заедно със залепването на платната, като целта е да не се разместват платната.

Закрепва се армираща мрежа и се слага армираща шпакловка. Процесът и слоят стават неделими, защото мрежата се залепва заедно с нанасянето на шпакловката. След това се нанася повърхностна мазилка. По желание на клиента може да се монтират козирки над изолацията, които да я предпазват допълнително от силни дъждове .Монтажът на козирките се извършва едн овременно с измазването, за да се получи по-плътна и здрава спойка със стената. направа хидроизолация на покриви термоизолация на сгради

Най-разпространените видове топлоизолационни материали са:

EPS /Експандиран пенополистирен/ - с популярното търговско име СТИРОПОР. Той е бял на цвят и има топчесто-зърнеста структура. Материалът е сравнително мек при натиск.

XPS /Екструдиран пенополистирен/ - по-известен като FIBRAN. Предлага се в различна цветова гама: син, зелен, розов, жълт и други. Този материал има капилярна микроструктура и е много по-твърд при натиск в сравнение със стиропора.

Няколко полезни съвета при избора на материали и вида на топлоизолация

- Топлопроводимост на материала голямо значение за избора на вида топлоизолация. По по-ниската стойността на топлопроводимост, означава че даденият материал осигурява по-добра топлоизолация.

- Плътност на материала - това са стойностите, които представляват теглото на един кубичен метър от дадения материал. С повишаване на плътността на EPS се понижава неговата топлопроводимост.

- Водопоглъщаемост на материала -показва колко процента е водата, която се поема от общия обем на изолационният материал. За пример: 1 куб.м. поглъща 0.02 куб.м. вода. Водата е добър проводник на топлина и ако материалът поглъща много вода, неговите топлоизолационнни свойства намаляват. Поради тази причина топлоизолационните платна се измазват с водоотблъскащи мазилки!

- Коефициент на паропроникване на материала е от огромно значение! С XPS се изолират предимно бетонни стени и бетонни елементи! Неспособността му да пропуска добре водните пари, в някои случаи може да доведе до появата на конденз и мухъл, особено ако се ползва за изолация на помещения в тухлени сгради! Материалите с ниска паропропускливост запазват по-дълго своите първоначални технически характеристики.

- Сила на натиск при 10% изменение – тези стойностите показват каква сила трябва да се приложи върху дадения материал за да се получи 10% изменение от началните параметри - колкото по-мек е даден материал, толкова по-лесно той ще се деформира! От изброените изолации XPS е с най-твърда структура.

- Коефициент на линейно разширение на материала - показва евентуалната промяна с течение на времето, която би настъпила в размера на изолационните плоскости. Стойностите при AUSTROTHERM EPS са минимални, но биха могли да бъдат от значение.

Значение при избора има и цената на материалите и цената на труда за поставянето им. Обикновено тя е водеща при избора на материал, но имайте предвид, че поставянето на топлоизолация е една дългосрочна инвестиция, а добрата и качествена топлоизолация, поставена професионално ще ви осигури дългогодишен комфорт и значителна икономия на енергия за отопление през зимата и не на последно място – за охлаждане през лятото.

rss1 facebook google